onsdag 8 februari 2012

Salt & peppar för alla smaker!I dag är det onsdag. Onsdag den här veckan betyder en härlig bloggutmaning från Retrolux, på temat salt och pepparkar! Jag har grävt i skåpen och kan konstatera att jag har några olika varianter med helt skiftande stilar. Helt enkelt salt & peppar för olika smaker!


För retroälskaren: Denna helgalna kreation fick jag av min mamma som hade hittat den någonstans. Den kan få den mest morgontrötta att vakna till eller hur? Teakskål och duk loppisfyndade så klart.För citronpepparälskaren:Du som följer min blogg vet att jag har köpt små ljusstakar från Lindshammar, Gunnar Ander. De är jättesöta men helt värdelösa som ljusstakar. Men för salt & citronpeppar passar de utmärkt!Bricka, duk, ljusstakar och fat är alla loppisfyndade. Citron från Coop :-) För barnfamiljen:Varje lördag och söndag i utspelas ett klassiskt drama vid frukostbordet. Då serveras det kokt ägg som är min fyraårings abslouta favorit och det ska självklart vara salt till. Som han ska strö på själv. Ja, ni som har barn vet ju hur det brukar låta.
"-Ta inte för mycket nu, det är inte bra för dig!". Och sen tar vi vuxna fram saltströaren från Jozo. För vem vet vad som finns i flingsaltkaret när Charlie är färdigäten? Darth och burk är såklart loppisfyndade.


För 70-talisten:
Åh älskade farmor! Hon hade precis dessa salt & pepparkar under min uppväxt och jag minns söndagarnas köttbullemiddagar med snabbinlagd gurka med persilja. På hyllan ovanför köksbordet stod farfars pipor, tobaksburk och en servetthållare i teak med hål på sidorna fylld med gröna servetter. Och så förståss salt & pepparkaren. Just dessa har jag köpt själv, farmors är tyvärr borta sedan länge. Men i mitt minne kommer de att leva för evigt.
Ha det bäst! Kram Maria


12 kommentarer:

Maria sa...

Men herregud hur kunde jag glömma mina turi ströare hm, för mycket prylar kanske? :) Jag bara älskar dom prickiga och jag är barnsligt förtjust i just prickigt och just vitt och rött :) Superfina!

trillivippa sa...

Vilka fina och charmiga ströare du har! De norska är barndomsminnen för mig, mamma och pappa hade dessa men med svart/vit dekor. Minns att de alltid stod på fönsterbrädet i köket och jag tyckte så mycket om den sirliga och detaljerade dekoren.

DeBeer sa...

70-talarna är underbara! Våran grannar hade liknande när jag växte upp och jag lekte alltid med dem!

Gillar verkligen dina öppna kar men sedan jag läste en undersökning om vad man har tittat i de som står ute på krogen så kan jag inte köpa dem :-(

sandra sa...

Jag gillade verkligen gubben och gumman! :)

Skjerstad sa...

Så heldig du er som har fått det settet av din mor :)Frisk farge og stilig duk !
Koselig å ha ting som minner om sin kjære farmor ( jeg samler på denne serien ;)

Ha en fin dag Maria !
Klem fra Janne

polkadotpeticoat sa...

Oh I am so coveting that polka dot set....in love!
this whole post made my heart skip a beat.....

Diana (gemytligt.blogspot.com) sa...

Vad fint det blev med salt och peppar i de små Lindhammar-ljusstakarna. Smart! :)

La mômes Old fashioned sa...

Smart lösning med ljusstakarna :)

Riitta Sinikka sa...

Hi! You have so nice things here!

polkadotpeticoat sa...

Oh don't tease me...have a wonderful weekend!

Soffi sa...

Blir glad av dina färgglada bilder! - 70-talarna är ju bara bäst!

TUSEN VASER sa...

Din mammas gåva var ju bara helt suveräna, aldrig sett nåt liknande:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...