söndag 3 juni 2012

Veckans fynd!


I veckan som gått har vädret varit lite sisådär och för mig betyder det att loppisrundor känns lockande igen. Så några loppisbesök blev det och på bilden överst ser du en stor grön tysk vas som jag fyndade i måndags. Den lilla vasen i samma serie hade jag sedan tidigare. De passar fint på altanen i vår soffhörna.


Apropå soffhörnan så har jag klätt om dynorna i helgen. Tyget köpte jag för ett par år sedan med ambition att klä om soffan samma sommar vi köpte den. För de gråa glansiga dynorna  som ingick var ett trauma för en inredningspetimeter som jag. Men kombinationen svart/vita dynor och en 3-åring kändes väl sådär frestande då och sen var det ju allt jobb också... De gråa dynorna har funkat förvånansvärt bra under åren med många snygga kuddar som kamoflage.
Men nu gick det inte att skjuta upp det längre. Solen hade blekt tyget och den gråa färgen hade blivit lila! Så tillsist, två år och två dagar vid symaskinen senare, lite svordomar och avslutningsvis megadammsugning av huset (eftersom jag hade haft medhjälpare med sax), så är jag faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Som minne har jag också 20 meter kardborreband i garderoben eftersom man kunde bara köpa 25 metersrullar. Himla käckt.Om det bara kunde bli lite mer humana temperaturer ute så man kunde sitta ute med tända ljus...I veckan besökte jag en ny loppis i stan och gissa om jag blev nöjd när jag hittade en stor väggplatta från Ceramano, (tysk übercool vastillverkare) i modell Uranius. 100 kronor kostade denna skönhet som är i perfekt skick. Guld, brons, brunt, svart och vitt - en helt underbart snygg kombo. Det känns som om en bit av filmen Dr No flyttat in. Tyvärr så är den knepig att fotografera, men har du sett filmen så vet du vad jag menar.Och fick jag välja fritt så hade jag helst bott i ett hus som hämtat all inspration från Dr No´s grotta, fräckare inredning tror jag faktiskt inte jag har sett. Ännu mer nöjd blev jag när en vän från nätverket West Germany Pottery hittade samma keramiktavla på e-bay med ett utrop på 80 dollar. Detta faktum meddelade jag genast min äkta häft.Två solrosor utökade  också samlingen under veckan. Nu får det nog räcka med 12 stycken... eller?


Så svåra att låta bli...

Ha en härlig vecka!
Kram Maria13 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

Jättesnygga fynd, som vanligt. Speciellt väggplattan. Jag tycker att du alltid fotar dina fynd på ett så himla snyggt sätt, du är jätteduktig på att ta kort!

Jesper sa...

Tack för din fina blogg Maria!
Alltid lika uppmuntrande att läsa om dina fynd.
Du får allt att bli så snyggt och vackert! Man kan INTE få för många solrosor. Har själv 6-7 stycken nu och så fort jag hittar någon ny så får de hänga med mig hem till Jönköping.
Önskar att jag hade din inredningskänsla också. Du får det enklaste att se lyxigt ut.

Vilken uteplats sedan! Där kan man se er spendera många sköna och lata timmar i sommar!

Jessica sa...

Jag säger det igen...måste ha sagt det förut...du har en väldigt vacker och framförallt personlig blogg. Jättekul att vara här!

Gila sa...

Vilket härligt uterum!

Lybtar sa...

Bra fynd och snygga bilder! Väldigt fin uteplats ni har.
Loppisen utanför Alingsås kan vara kul att besöka, men det är extremt trångt och överfullt av saker så att man lätt kan missa gobitar. Priserna på porslin är dyra t ex en liten Koka Blå gryta hade ett pris på 450kr!! Det kan ändå var roligt att besöka den om man har tid. För det behöver man ha där, och helst utan barn med tanke på att det är extremt trångt.

Sahlenska Huset sa...

Vi har samma dilemma med våra utomhusdynor, men jag är inte så händig vid symaskinen och virkade dynor känns inte aktuellt, så... Jag tänkte ge mig på att färga dynorna med textilfärg. Svart och trist men det får piffas upp med roliga kuddar och plädar istället =)

Var har du köpt era utemattor?

Kram Linda

Anonym sa...

Säger bara OMG vad nice du har gjort det! Jag måste komma över nogån dag och kolla in allt live tror jag. Keep up the good work. Alltid lika roligt att läsa din blogg.

Kram Nettan Plettan

Maria sa...

Linda- mattorna köpte jag på Coops rea förra året, men de finns på Indiska och på Rusta. Kram

Maria sa...

Linda- mattorna köpte jag på Coops rea förra året, men de finns på Indiska och på Rusta. Kram

polkadotpeticoat sa...

My word that is just stunning that color of green is amazing.....super jealous!!!
Love your outdoor area, I must admit i'm in love with this also!!!

trillivippa sa...

Grönt är skönt och det blev verkligen jättefint på uteplatsen med de tyska vaserna och nya tyget på dynorna i soffan, snyggt jobbat! :)
Och väggplattan var väldigt läcker!

Anonym sa...

Hej Maria!
Vill bara tacka för vinsten, av det supersöta salt o pepparsetet.
Passar väldigt bra in, här hos oss.
Tronar nu på skänken tillsammans med div loppisfynd,(vad annars).
Tyvärr är det så att här på Gotland, är det nästan stört omöjligt att göra loppisfynd, längre. Tråkigt, borde kanske flytta.. Ha det så fint och tack igen, kram Marie L-M

maria sa...

Ville bara berätta att du fått mig intresserad av tyska vaser. Eller ja, robusta vaser, de behöver inte vara från Tyskland. Idag köpte jag två Scheurich och längtar efter att komma på var jag ska ställa dom. Köpte även en skål i pressat vitt glas, ja din blogg hjärntvättar mig. Haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...