måndag 9 april 2012

Tid för nya fynd och gott humör. Baske mig!
Det var ett tag sedan jag bloggade. Varken humöret, loppisfynden eller ens vädret har visat sin bästa sida senaste tiden och jag har helt enkelt varit lite ur gängorna. Inte en enda loppistur har jag gjort heller och bara det säger ju att allt inte står helt rätt till. Så jag har spenderat påsken med att bara vila och helt enkelt bara vara. Det var tydligen det rätta receptet för nu känner jag att livsandarna sakta men säkert börjar återvända.
Det fick bli en liten promenad i helgen, förvisso med mössa och tjock jacka på. Precis bredvid vårt hus har
vi ett jättefint skogsparti och från vardagsrumsfönstret ser man gröna tuvor med en massa vita prickar...
Så här års finns det ju bara ett ord för det: Ljuvligt!
Överallt tittar små skönheter fram bland löven.


De ser soligt och fint ut, men trots att vi var nerbäddade bland filtar och täcken på altanen så fick vi snabbfika och sen gå in och värma oss...
Lite trädklättring blev det också. Till mammans inte så stora förtjusning...
I trädgården har alliumlökarna kommit upp. Sorten heter Gladiator och de blir över en meter höga och de är spektakulära när de blommar. Mattan med småplantor över hela rabatten är Förgätmigej som jag förgäves försöker utrota. Det går ju sådär :-)Allium Gladiator.Världens minsta Förgätmigej blommar redan. Rätt svår att rensa bort eller hur?


Stora, feta och håriga knoppar på Magnolian. Det blir fler för varje år. Ja tack!Lite färgfägring på altanen.Den här lilla skönheten väntar på att få sätta ner fötterna i rabatten. Svalörten är en solälskande perenn med väldigt fina blommor på våren som blir en fin tillfällig marktäckare i rabatten när den trivs. 

Svalörten "försvinner" sedan helt från rabatten under sommar och höst för att sen dyka upp lagom till nästa vår igen. Perfekt för mig som har mycket pioner i rabatten, en växt som täcker bar jord och som sedan försvinner när pionerna börjar bli fina.
Och så här blir det färdigra resultatet. Ja man tackar!Och på matbordet tittar fyra nya tyska skönheter fram.
 Ja, nu är det definitivt hopp om livet igen :-)

Må gott och på återseende!
Kraaaam Maria

8 kommentarer:

Emma sa...

Nu är det vår! Hurra!

Anonym sa...

Tack Maria. Kram Patrice... :)

Anonym sa...

Ja det är så härligt att se alla vitsippor och andra blommor titta upp! Det blir lite vårkänning fast vädret inte är det bästa:(,men det blir snart bättre:). Jag har inte heller loppat sista veckan, men det blir ju ännu roligare när man väl gör det! Ha det så gott, så kanske vi ses på nån loppis:).
Kram/Lena P

Lisette sa...

Underbara vår bilder du lagt upp :) Hoppas du haft en fin påsk!?
Min var full utav loppisfynd, det märks verkligen att loppissäsongen är på gång att ta fart! Underbart :D

Mvh Lisette

La mômes Old fashioned sa...

Man kan ju inte vara på topp jämnt när det gäller loppis och bloggande. Och tur är väl det, för desto roligare när inspirationen kommer tillbaka :)I

polkadotpeticoat sa...

Maria what a beautiful post all your beautiful flowers and plants...then you end your post with all this lovely pottery.....delightful!

Ann-Charlotte sa...

Åh, vilka härliga bilder! Här hemma bara regnar eller snöar det, men det är ju så vårvädret är, eller hur?
Gillar dina vaser på sista bilden, jag har ett par stycken i samma serie, fast i grön/brun färgställning istället. Dina var klart snyggare!

trillivippa sa...

Jättesnygga vaser, särskilt den med blomman på!
Och jag förstår hur du känner, har också fokuserat på att ta det lugnt och ladda batterierna i påsk. Tyvärr snöade det mest här så vädret hjälpte inte. Men det var ganska skönt att ligga i soffan med en godispåse bredvid sig och några bra filmer att titta på ändå. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...