tisdag 8 maj 2012

Finaste fyndet på länge
 
I lördags fick jag samtalet som alla samlare av porslin fasar för. Jag var i bilen på loppistur när min man ringer och meddelar att det hade skett en olycka med några av mina vaser. Du vet ju hur det är, ibland kan sekunder verka som en evighet och så var det i det här fallet innan maken klämt ur sig exakt vilka vaser som var kraschade...  Det var bland annat en av mina absoluta favoritvaser som hade åkt i golvet, en svampvas från BAY.

*Djuuuup suck*


Både den stora gröna vasen från BAY (till vänster) gick i golvet och en av de mellanstora mulliga svamparna krossades.  Trots att orsaken var makens dammsugning och inte barnens vilda lekar, så var det inte förmildrande omständigheter i detta fallet...Jaha, sade min man. Nu får du köpa dig något nytt. Och jag betalar.

;-)
Tyvärr bjöd lördagens loppisunda mest på besvikelser och jag hade inget nytt som kunde kompensera mina förluster resten av helgen. Tur att det var fint väder i alla fall! Men i måndags vände olycka mot lycka. Ett spontant infall blev en snabb sväng till favoritloppisen efter middagen, och tänk, där i ett skåp blev det kärlek vid första ögonkastet!I skåpet låg en helt fantastisk, felfri och underbar väggtavla från Rörstrand med äpplen i relief. Tavlan är stor och tung, 40 x 40 cm med 16 handmålade äpplen i otroligt fina färger och nyanser. Jag har sökt mer information om tavlan och signaturen, men inte lyckas hitta en bild på en sådan här på Internet.


Men signaturen TS är troligen Timo Sarvimäki, utbildad vid konstindustriskolan i Göteborg. Jag har också sett att Timo har gjort ett antal fruktreliefer ungefär som min äppeltavla. Han var anställd på Rörstrands ateljé perioden 1971-73 där han bland annat gjorde reliefer och skulpturala objekt. När Carl Harry Ståhlhane lämnar Rörstrand följer Timo med och där arbetar de tillsammans fram till 1975. Timo är nu bosatt och verksam som konstnär i Göteborg med bland annat utställningar på Göteborgs Konsthall. 


Tavlan ska hänga i köket. Jag har letat länge efter just en porslinstavla dit, men jag tycker det har varit svårt att hitta något riktigt fint. Tills nu. Tack kära make för att du kraschade svampen!

Och priset? Ja, om vi säger så här: en tysk vas till får det nog bli innan jag känner mig färdigkompenserad. Fniss!

Ha det gott!
Kram Maria

P.S Vet du något om tavlan så skulle jag bli vääääldigt glad om du vill göra en kommentar!

2 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Synd med vas-kraschen!Jag har ett "utsatt" ställe på en hörnhylla där några gamla små figuriner gått sönder p.g.av en klåfingrig dotter, men nu sitter dem med dubbelhäftane tejp-kuddar :)Väldigt tjusig tavla!

Anonym sa...

Ja, det är alltid tråkigt när saker man tycker om går sönder. Jag har ju katter som också är lite klumpiga ibland :). Tavlan var jätte fin! Grattis till den! Hur går det med den gula vasen då?:)
Kram/Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...