söndag 20 maj 2012

Härlig långhelg!


Den är helgen har jag varit långledig och vi rivstartade med att åka till Strömstad för en natt på Choice SPA tillsammans med goda vänner. 20 mil är det från Göteborg till Strömstad och relativt loppistätt till männens inte så överdrivet stora förtjusning. Men, ratten funkade som den skulle och vi svängde in både här och där på små gårdloppisar.Två supernöjda fruar strosade runt med leenden på läpparna och mycket skrot fanns det på alla ställen vi stannade på. Det var ganska dåligt med tyska vaser vilket förvånade mig, men jag hittade i alla fall ytterligare några till samlingen. Den gula längst till vänster blev första fyndet.


Den här helsnygga brun/vit och turkosa hittade jag i Stenungssund och den är förvisso inte tysk utan från Schweiz. Men den passar superfint tillsammans med Argentafatet. Men jag stod länge och fingrade på den innan jag bestämde mig för att köpa den, jag försöker ju att vara selektiv i mina inköp...
Jag var ute i skogen och tog in lite kvistar, det visade sig vara från en liten ek. Minibladen är så fina!Två nya ljuslyktor från Kosta Boda till samlingen blev det också. Nu har jag 10 stycken och det är kanske dags att slå på bromsen. Eller inte...Vas nummer tre var en som matchade en vas jag redan hade i samlingen. Den fick hänga med hem.


Det blev även några blomkrukor och några skålar i vitt pressglas, men de får jag visa upp en annan gång.
Helgen avslutades med en härlig fika i solskenet.Jag hoppas du får en riktigt härlig vecka.
På återseende! Kram Maria


6 kommentarer:

Jessica sa...

Det är nåt med ekblad....så vackra. Magiskt vackra :-) Mina favoritblad. För att inte tala om de söta ekollonen som hör till på hösten...

Lisette sa...

Tack så mycket, blev jätteförälskad i den faktiskt :)
Blir så avundsjuk på dina samlingar du har så många och det är så fint när de står tillsammans och man finner en röd tråd i hemmet.
Hoppas du haft en fin helg!

Gila sa...

Härliga vaser du har!

Lilladockan sa...

Du har verkligen inspirerat mig! Nu vill jag också ha en samling med Sunflower-lyktor. Bara därför så kommer de väl att bli sällsynta misstänker jag. Fram till nu har jag sett dem med jämna mellanrum. Men så fort man bestämmer sig för att köpa så brukar de ju, som bekant, försvinna :)

Frida sa...

Hejsan, stort tack för en superbra blogg! Har en liten fråga; samlingsbilden på alla vaser, vet du vem som tillverkat den brunsvarta vasen med vita prickar på? Har köpt en likadan fast hälften så hög till min syster på loppis i helgen! (Hon har även en likadan grön fast med flaskhals). Ha det bra! /Frida

Maria sa...

Hej Frida,
Tack för din kommentar!
Vasen du tänker på är svart med vita prickar och blåa"flingor". Jag vet faktiskt inte tillverkaren, men jag tror det är ü-keramik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...