torsdag 16 februari 2012

Ett träd har flyttat inFör ett par veckor sedan fyndade jag en jättestor tysk vas på loppis. Du som följer min blogg läste kanske om just denna vas som jag liksom fick smyyyyga in i huset när min man var ute en sväng... Nu har den funnit sin plats i vårt hem och smälter fint in bland övriga vaser :-)

Vasen är från Bay och är med sina 50 cm den största hittills i samlingen. Den har en mörkt olivgrön färg med ett väldigt detaljerat och vackert mönster. Jag får väl erkänna att jag tycker det har varit lite trixigt att få in alla vaser på ett naturligt och snyggt sätt i inredningen hemma. Jag vill ju ha alla vaser framme på display för att kunna njuta av mina vackra fynd. Nu kan man ju självklart fråga sig hur naturligt det är med 30 vaser i ett och samma rum, fast sådana jobbiga frågeställningar tvingar jag mig själv att helt ignorera.
Efter några dagars funderande så kom jag fram till att en stor gren skulle vara läckert i den stora vasen. Och placeringen skulle vara på bänken. Efter ett antal ommöbleringar, vassläpande och en tripp till det lokala byggvarhuset för greninköp, så är jag väldigt nöjd med resultatet. Spotlighten satte vi upp för några veckor sedan med syftet att belysa en tavla på väggen, men av någon anledning så lyster den liksom nedåt istället...
...på alla snygga vasfynd! En tavla ska upp, men det får bli till helgen.

Förresten, den här läckra vasen fyndade jag i veckan på Holmens Marknad. Jag tror det är en Carlstens, tysk så klart. Fulsnygg på nåt vis och 25 kronor var inget att bråka om. Den passar fint in tillsammas med de andra vaserna.
Den får stå på bänken ett tag till, åtminstone till lördag då det kanske flyttar in något nytt läckert fynd :-)


 
Ha det riktigt bra kära bloggläsare!
Kramar Maria


5 kommentarer:

B-M sa...

Fräckt, men måste fråga - är det en levande gren? för om den är torkad borde hängena ramlat av. Undrar o fundrar B-M

La mômes Old fashioned sa...

Läckert!
Det är en svår balansgång det där, vad man ska ha framme eller inte.

Maria på tid och rum i Årsta sa...

Du har en jättefin blandning av nytt och gammalt!

Helena Högberg sa...

Den stora vasen är så snygg!

Lena sa...

Vad läckert du har fått till det med vaserna på bänken! Och vasen från Holmens var ju riktigt fin:). Hoppas du fyndar nåt i helgen, för min del har det bara blivit lite smått:). Men jag har ju söndagen kvar, så man vet ju aldrig. Ha det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...