tisdag 7 februari 2012

Things that makes me happy

Helt oanvändbara ljusstakar av Gunnar Ander, Lindshammar, men söta. Räcker för mig.


Nu behöver jag färg i mängder för jag längtar till våren så det gör ont. I dag var det dagsmeja och det var härligt ute, i alla fall så länge man stod i solen. Inne i bilen var det max på alla värmereglage. Jag tog en sväng till blomsteraffären efter jobbet, det måste jag göra ofta. Utanför berättade skyltarna att affären hade fått in säsongens första pelargoner. Inne i affären gled vintertrötta kvinnor runt och luktade på blommorna. För i februari går man inte i en blomsteraffär, man gliiiider fram. Långsamt. Och njuter.
Man får utmana sig själv ibland och jag har bestämt mig för att bara gå in i snittblomkylen, blunda och rycka en bukett. För har man så många tyska vaser som jag har, så måste alla typer av blommor passa oavsett färg, form och storlek. Ändå stod jag där och pillade. Det var kanske en sån dag idag?Primula + nytt tyskt loppisfynd = Lycka


Beslutsångesten var total. Tulpan, forsythia eller liljor? Men till slut kom jag ut med en bukett mini-chrysantemum i knallrosa med illgröna knappar. Såklart passade inte dom i någon tysk vas. Det fick bli att ta fram en glasvas från 60-talet. Jag skulle bara ha blundat i stället. Och jag behöver fler vaser. Så det så.

Lite vitt och blått påminner om sommaren. Får nog bli en omdisponering i hyllan.
Skålarna är av en Göteborgs keramiker, krukan är tysk och ljuslyktorna är söta.

Tyskland från både öst och väst bjuder på blått.
Blomsterlandet bjuder på rosa.
Urläckert.

Går inte att säga emot. Det är bara oemotståndligt.
Man kan aldrig få för många vaser. Eller hur?


 
Mer virkat till folket!

Nyinköpt virkad orange duk, jag är tokinspirerad av bloggen Skjerstad. Jag gillar den så mycket att jag köpte två. Varför vet jag inte men det kan ju vara bra att ha. Och så köpte jag en rosa. Och en med virkade blommor. Och en stor vit. Fast jag köpte inte alla på en och samma gång. Åh nej, någon måtta får det vara. Men under en tre veckorsperiod. Typ.
Tre vaser från Tyskland. Den i mitten ska tydligen vara eftertraktad. Jag erkänner att jag köpte den bara därför. Det är mot mina principer men den kan i och för sig bli lite kitchig på påskbordet. De andra är snygga. Och inköpta helt i enlighet med mina priciper.Dukning med extra allt.

 Extra allt makes me happy!4 kommentarer:

La mômes Old fashioned sa...

Vilken härlig färgprakt du visar!

Så pelargonerna har börjat visa sig. Jag lyckas aldrig få mina att överleva någon längre stund. Kanske är i år året då det blir ändring med den saken.

Ulrika på Leta Retro sa...

Tyska vaser är fantastiska! Älskar dem. Extra allt är bra!

Cinna sa...

Vasen med primulan i är ju helt fantastisk, har aldrig sett den tidigare. Har du lyckats få kläm på vem som gjort den, glasyr och struktur påminner lite om en ruscha-vas tycker jag. Fina köp o fina arrangemang!!

Maria på tid och rum i Årsta sa...

Det är så himla roligt att så många börjat köpa de tyska vaserna. Jag undrar om det är för att de finns på "var och varannan loppis". När man köpt sin första så hittar man ständigt nya som är svåra att motstå :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...