måndag 27 februari 2012

Vårkänslor


I min blogg har det den senaste tiden kretsat en hel del runt mina tyska vaser och framförallt då de stora pjäserna. Det är ju klart att en stor vas drar mer uppmärksamhet till sig än en liten. Under ett infall idag så fick jag för mig att plocka fram en liten samling små vaser. Och en liten uggla.

Några är märkvärdiga, andra inte. Spelar mindre roll för jag gillar allihop.


Jag vet inte, men det kanske är den analkande våren som gör mig extra intresserad av detaljer. I går stod jag med näsan långt nere i rabatten och spejade efter vintergäck. För det är ju det lilla man blir glad för så här års, de små skotten, lökarna och knopparna. Och ja vintergäcken var där, små gula knoppar mot leran. Men man fíck titta noga.
För en tid sedan så köpte jag ett gäng helt underbara virkade små dukar. Tanken var att jag skulle ha med dem i några målningar som jag har fått en beställning på. Det låter kanske vrickat, men jag lovar - det blir läckert. Det projektet får jag återkomma till en annan gång. Hur som helst, dukarna låg där i tvättstugan i väntan på nåt också vips har dom spritt sig överallt i huset. Fråga mig inte hur det gick till :-)
Det blir ju liksom lite mormor över det hela. Och kombon virkad mormorsduk och helsköna tyska loppisfynd är en vinnare hemma hos oss.
Det blir ju lite mysigare med lite smågulliga detaljer här och var. Här var det virkat i hallen...
...och knypplat i badrummet.Avslutningsvis så vill jag visa helgens enda loppisfynd. Och ja, det är ännu en liten underbar skål från Glimma Glasbruk och av dom kan jag aldrig få för många. Varför då? Jo, det är detaljerna som gör det. För kolla in det utsökta mönstret.Den lilla silverbrickan har jag haft i min ägo ett tag, och den är väl kanske inte så värst använd. Men ack så söt med små blomornament på handtagen och vackra mönster mitt på. Loppisfyndad så klart.
 Nu ska jag hämta ett paket på posten. Det innehåller en efterlängtad tysk vas. I morgon ska det bli nio grader varmt och sol. Och det finns billiga violpenseér på byggvarhuset och vintergäck i rabatten. Kan man vara allt annat än lycklig?Må bäst kära bloggläsare.
Jag hoppas att våren har kommit till dig!
Kram Maria


7 kommentarer:

Skjerstad sa...

En herlig samling med små vaser :)
Ser deg for meg når du får en stor bukett med blomster- plukker den fra hverandre og putter blomstene i alle de små vasene :) DET blir lekkert !
Og kul ugle :)

Ha en fin uke Maria :)
Klem fra Janne

La mômes Old fashioned sa...

Jag gillar verkligen kompositionen med de små vaserna!

form55 sa...

Den blå vasen var riktigt fin! Rörstrand?

Maria sa...

Japp, det är Rörstrand och signerad Gunnar Nylund. 80 spänn på Emmaus...

Allt det gamla goda sa...

vaserna bildade den väldigt vacker och finstämd grupp!

Anonym sa...

Förra helgen hade vi över 2000 loppisbesökare! Boka bord till följande helger nu. Kolla in:

Facebook/Sondagsloppis.se

polkadotpeticoat sa...

Every visit ....you are just a treasure trove , a home to the most unique items...and those little pots all together and your milk glass pedestals ....fabulous!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...