lördag 25 februari 2012

Några ljusa saker!Ah vad härligt! Dags för en ny bloggutmaning på det tacksamma ämnet ljusstakar. Det tycker jag känns jättekul för jag älskar ljusstakar! Det är bloggen H55 som utmanar hela gänget retrobloggare att under helgen blogga om just ljusstakar. Så varsågod, här kommer en Loppisgalen tolkning!

1. Hemmabygget:


Eftersom min blogg handlar om loppisfynd i största allmänhet och lite om mina pysselprojekt så börjar jag med att visa ett gäng ljusstakar som jag har byggt själv av loppisfyndat glas.Förebilden har jag hittat i inredningstidningar där en likadan ljusstake kostade 2500 kronor...2. Favoriterna:
Som samlare av tysk keramik så måste jag självklart visa upp mina absoluta  favoritljusstakar från just Tyskland. Dessa är gjorda av Cari Zalloni för Steuler.
Det känns extra bra att veta att ytterligare en stor ljusstake i ljusblått kommer att utöka samlingen inom kort.


3. De kitschiga:

Grymt askfat från tyska Steuler.
Jag har inte så många ljusstakar i mässing som så många andra retrobloggare, men en har jag lyckats fynda. De passar egentligen inte in så bra hemma hos oss, men springer man på en Liljan för 90 spänn så får den ju liksom följa med hem. Ljusstaken till höger är tysk och gjord i tunt guldfärgat glas.


4. De fulsnygga:


På något sätt så gillar jag ändå dessa grön-bruna 70-talare från Stavangerflint, Norge. Fast jag får väl erkänna att de inte står framme sådär värst ofta.


Men det är ändå något särskilt med dom...5. De älskade:

Royal Krona, Lindshammar och Glimma glasbruk.

Det vita glaset i opalin är så fint tycker jag. Jag har en hel liten samling med vitt glas som sakta men säkert växer. Men så värst många ljusstakar i vitt glas jag jag tyvärr inte. Därför blev jag extra glad när jag sprang på den höga från Glimma förra helgen.


6. Den finaste:

Picknick, Marianne Westman.

Vissa skärbrädor kan man liksom inte skära på. Då får de extraknäcka som ljusbricka. Funkar ju utmärkt!


7. Felköpet:


Jahaja. Hur tänkte jag här? Förmodligen att det skulle bli grymt kitschigt och läcker med denna lilla figurin med en påmålad blöja. Hmmm...


Bordslampa av franska ljusstakar, vas Flygsfors.


 8. De Wärffiga:

Solros.
Jag har ett helt gäng ljusstakar som Göran Wärff har gjort för Kosta Boda. Jag har alltid varit förtjust i glas och särskilt om det är massivt och tungt.


Polar.


3 x Wärff.


9. Femkronorsfynden:

Reijmyre.
Ibland har man tur. Och otur. Två mycket fina ljusstakar från Reijmyre inköptes för fem kronor styck. Fina i hallen tills min 7-åring lekte krig. Nu är det bara en kvar. That´s life.
10. Den läckraste av dem alla:
Avslutningsvis så måste jag bara visa min favoritlampa gjord just av franska glasljusstakar. Du kanske har sett den förut i min blogg, men den tål att kikas på igen. Detta är ett av mina absoluta favoritfynd 2011.
Må så gott kära bloggläsare!

Kramar Maria

P.S kolla in de andra snygga bloggarna!
7 kommentarer:

B-M sa...

Strålande - jättefint.

Soffi sa...

Gillar dina fulsnygga ljusstakar, myser när jag ser dina solros-ljusstakar (åh vilka minnen från mitt barndomshem där min mamma hade många sådana) och jag är GALET förtjust i ditt blombord!! Wow!

La mômes Old fashioned sa...

Överdådigt och fint som vanligt :)

Lilladockan sa...

När jag ser bilden med fina vita grejer så blir jag, återigen, ha-galen. Måste också skaffa mig en vit samling! Sjukt fint!

Jag måste säga att jag gillar dina galna hemmabyggen. Roligt att se så många olika fina glasgrejer sammansatta :)

Och du, jättetrist att du inte kunde komma med igår :( Hade sett så himla mycket fram emot att få träffa dig! Rain check? :)

trillivippa sa...

Vilken härlig blandning du har, alla i klarglas är ju bara så läckra! Och ju fler desto bättre! :)

Lybtar sa...

Vilken samling du har! Och så kreativ du är. Älskade varenda en av dina bilder i inlägget.

Anonym sa...

Hej!
Gud så häftigt! Limmar själv ljusstakar av glas, men dina lampfötter var ju så läckra! Men, borrar du hål i varje eller har du använt lamphållaren från Claes Olsson?
/Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...