söndag 19 februari 2012

GryningsfyndDet hör verkligen inte till vanligheterna att jag befinner mig en söndag klockan 9.45 i trappuppgången till Holmens Marknad. Men idag hade jag stämt träff med Jan som har bloggen Form55 eftersom han hade varit så snäll och fraktat två tyska vaser från Stockholm till mig. Tack Jan! Förutom de fina vaserna, så blev det ju ett ypperligt tillfälle att loppisfynda i gryningen, innan alla andra hade vaknat :-) Och fynda, ja det tycker jag allt att jag gjorde. Åtminstone lite...
Den här superfina ljusstaken från Glimma Glasbruk köpte jag för 35 kronor.
Jag är nästan helt säker på att staken är från Glimma eftersom den här sockerskålen som har etiketten kvar, har identiska mönster som ljusstaken. Sockerskålen är också nyligen inköpt tillsammans med en gräddsnipa. Snipan bor hos min mamma och extraknäcker som värmeljushållare.

Jag hittade även en ljuslykta (står längst bak i bild) av Gunnar Ander, Lindshammar, för 35 kronor. Nu har jag två och de är verkligen superfina. Den veckade skålen längst till höger är också från Glimma och den köpte jag för 20 kronor på Emmaus förra helgen. 


Undersidorna är nästan finast...

Det börjar allt bli en liten samling av det vita pressglaset, jag har fler delar som jag har visat vid tidigare tillfällen, men allt på brickan är nytt.   Och brickan, visst är den kitschigt härlig? Engelsk såklart och loppisfyndad för några år sedan.


Mums vad fint! Tysk vas så klart.

Det är rätt segt att samla på Glimma om man inte vill betala hutlösa priser på Tradera, något som jag får erkänna att jag har varit väldigt nära att göra vid ett par tillfällen. Ett par turkosa skålar på fot skulle sitta fin fint.

Fler delar ur samlingen. Vasen är tysk.


Slutligen så vill jag visa upp den här helt ljuvliga lilla snörehållaren i Dansk design. Kolla in kattens ansiktsuttryck... obetalbart! För 20 kronor var den given och den ska få pryda uteköket i sommar.Stackarn, jag kan nästan inte klippa... :-)


Mjaaaaauuuuu!
Kram Maria8 kommentarer:

Lena sa...

Vilken härlig samling med det vita pressglaset, jättefint! Må så gott!

Randiga Tråden sa...

Den här med katten och snöret har jag aldrig sett, så söt.

Ann-Charlotte sa...

Åh, jag älskar katten!!

Lilladockan sa...

hahaha vad roooligt! den där katt-grejen stod jag och fingrade på i fredags :D sjukt söt. så nu vet du det. att mina fingeravtryck finns på den det vill säga ;)

galet mycket fina grejer har du! känner mig, som vanligt, lite avis :)

Maria sa...

Ha ha Lilladockan! Vad kul! Jag fattar inte att du kunde lämna kvar den! Tur för mig dock :-)

Anonym sa...

Hvad står der under katten. Jeg gætter på "Aksini". men er ikke sikker?
Hilsen Helle

trillivippa sa...

Snörhållaren är ju bara för söt! Helt underbar!
Måste hålla utkik efter en likadan. :)

Allt det gamla goda sa...

holmens marknad, den besökte jag ju i december, under mitt första göteborgsbesök någonsin! ska absolut upp till göteborg mer, och holmens var ju riktigt stor. spenderade flera timmar där.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...