lördag 4 februari 2012

Tack kylan!Några av fynden idag, en kruka av Londi, Bitossi, och en tysk vas till samlingen.

När jag slog upp mina blå i morse vid 7.30 visade termometern minus 15 grader. I Göteborg kan det i princip innebära vad som helst. Här kan en futtig temperatur som minus tre få den mest kyltålige att duka under eller en frostnatt få trafiken att helt stå stilla. Jag funderade noga vid frukost för jag tyckte själv att det kändes lite jobbigt ute. Men jag övertygade mig själv när jag dragit slutsatsen att det sannolikt är mindre folk på de populära lördagsloppisarna tack vare kylan.  En fullständigt oemotstådlig tanke för ett loppisfreak - lite folk =  ingen konkurrens...


En helt underbar plastmatta 90 x 1.90 i nyskick för 90 kr. Mattan är i superfin
kvalitet, inget nyproducerat krafs här inte.


Uppvuxen i norra Dalarna så var dagens temperatur egentligen inget att bry sig om,  jag drog på mig pälsmössan och stack iväg. Och visst hade jag rätt. Det var inte många själar som hade infunnit sig kl 10 i morse för loppisshopping på Hisingen. Jag tog först en sväng till de söta farbröderna på Lions Loppis i Lillhagen och där gjorde jag några riktigt bra fynd. Bland mycket annat, den vita skålen/vasen med öron från West Germany och den ursöta lampskärmen köpte jag på nästa stopp, Smyrna, för 5 kronor.
Det var nästan hjärtlig stämning på Smyrna Kyrkans loppis på Ringön där ett fåtal människor i lugn och ro kryssade sig fram mellan fyndhyllorna, fullastade till bredden ska tilläggas. Jag  med, släpandes på mattan som vägde hur mycket som helst, en stor cemtentlastbil till grabbarna och en fullastad korg med porslin mm.

Skärmen får sitta där så länge som en liten luva nu när det är så kallt :-)Lampan har vi gjort själv, vill du läsa mer så klicka här: Gör din egen Oddbirdslampa

Självklart tog jag en sväng till Emmaus också och där hittade jag en mycket stor vas och en liten vas från West Germany. Det var inte helt lätt att böja sig dubbel för fyndpejling mellan porslinshyllorna med en halvmeter stor vas i armarna, men det gick och jag är mycket nöjd med mina fynd.Nyaste tillskottet till vänster, den största vasen hittills i min samling.


Snygga mönster.Okej, jag erkänner. Min nya jättevas smugglade jag in från bilen när min man var iväg en sväng. Jag brukar annars bara ställa in fynden i hallen men den här gången kände jag att det var bättre att den liksom smäääälte in på sin plats i vardagsrummet tillsammans med övriga vaser... Och det funkade. Fast det hade nog inte gjort något även om vasen hade belägrat hallen. Min man har liksom gett upp på vissa punkter. Fniss.
Trion,


Kom att tänka på det, jag har blivit medlem i en grupp på Facebook för samlare av West German Pottery och det är ju vansinnigt kul. Man lär sig oerhört mycket och framförallt får man mycket feedback på sin vassamling. En kul grej hände i veckan, jag lade ut ett gammalt blogginlägg där jag visade en trio mörkbruna vaser från Haldensleben.Numera en kvartett.Trion skapade ett väldigt rabalder då dessa vaser tydligen är eftertraktade i mörkbrunt. Debatten drog igång när andra medlemmar ville sälja sina beiga vaser. Men icke - det var de mörkbruna som gillades mest och jag har en känsla av att det nu letas frenetiskt på E-bay... Kul för att idag hittade jag ytterligare en till samlíngen på Emmaus! Och av en händelse så har de flyttat ut från toaletten och får stå på finplats i vardagsrummet :-)


Och nej, detta är inte en okänd skapelse av Aldo Londi för Bitossi. Det är jag som har staplat skål, fat, kruka och vas ovanpå varandra. Det blev rätt maffigt faktiskt, som ett knallblått utropstecken på bänken.
Det blev en hel del andra fynd också, men de sparar jag till i morgon. Jag avslutar med en liten fin glasburk från Bergdala glasbruk som jag köpte på Lions för 20 kronor. Den är helt felfri foch tillverkad i det tunnaste glas. Ikväll får den rymma lördagsgodiset.


På återseende i morgon kära bloggläsare, då visar jag dig några av mina andra riktigt fina fynd som jag gjorde idag.
Må gott! Kram Maria


8 kommentarer:

Diana sa...

Hihi, jag känner igen det där med att smuggla in loppisfynden... ;) Härliga vaser!

Skjerstad sa...

Du Maria , du Maria , hi hi ;)
Jeg kjenner meg også igjen i det du beskriver om å "smugle inn".
Men så mye fint du har funnet igjen da !
Og så gøy det var at de mørkebrune vasene var så populær på facebook-gruppa :) Artig at di har kommet inn i stua igjen !

Klem fra Janne ( som også har funnet noe fint i dag , blogger det i morgen . jeg har lett i 1 år etter det ;) Jippi ! )

Sov god Maria :)

Randiga Tråden sa...

Så mycket fint du visar. Härliga bilder.

Ulrika på Leta Retro sa...

Sjöstyrka! Hoppas kylan håller i sig i Göteborg :)

Anonym sa...

Jättehärlig blogg du har!

La mômes Old fashioned sa...

Jag blir så extremt loppissugen, men vet inte om jag vågar kallstarta bilen idag när Stockholm visar 20 grader kallt, brrr.

Du visar så fina saker hela tiden, väldigt inspirerande!

Och du, tack igen för paketet, det värmde i vinterkylan :)

Lybtar sa...

Grymt läcker lampa, vilken rolig idé.
Skall spana vidare på bloggen, verkar finnas mycket skoj.

trillivippa sa...

Oooh, läckert! Din Londi-stapel var riktigt imponerad och plastmattan kan jag inte släppa - helt underbat!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...