tisdag 10 januari 2012

Äntligen kom dom!

Två sena och efterlängtade julklappar till mig själv dök upp på posten igår. Två tyska vaser i två helt olika stilar och former som kommer att bli ett jättefint komplement till min samling. Det verkar inte ha funnits några som helst gränser för kreatörerna på de tyska kermikfabrikerna efter andra världskriget och det är just det som är så skönt med de här vaserna. De kan se ut precis hur som helst...

Stilstudie.
Denna vas är en Haldensleben och är i svart med koboltblå flingor och vita pluppar. Helt osannolikt fräck och annorlunda. 

Snyggstudie.

Den här snygga vasen såg helt brun ut när den kom. Dolt under ett tjockt lager av damm och fett fanns den fantastiska glasyren i en härlig guldnyans. Tillverkaren är Jasba och den är märkt 141/25.
Glasyr i jadegrönt, brunt och guld. I´m in love... Jag har letat överallt på olika sajter där samlare av tysk keramik presenterar sina alster men till slut fick jag napp på en facebookgrupp och den är tillverkad av Jasba. Man kan ju inte låta bli att hoppas på att man har köpt något sällsynt och dyrbart. Fast så är det säkerligen inte.


Bilderna gör tyvärr inte vasen rättvisa, var så säker på att den är ursnygg i verkliga livet.

Jadegrön insida.


Jag är så förtjust i stilblandningar och på min bänk ser det just nu ut så här. Svenska klassiker i både glas och kermik blandade med kompisar från både Tyskland och Danmark. Mums!


Ha en riktigt skön vecka! Kram Maria

3 kommentarer:

Linda sa...

Verkligen verkligen supersnyggt med blandningen av alla godbitar. De är snygga var för sig men ännu snyggare tillsammans.

Kram Linda

Helena Högberg sa...

Såå läckra!

Ann-Charlotte sa...

Jättesnygga! Som den blå med vita prickar har jag ett par liknande, fast andra modeller.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...