lördag 14 januari 2012

Lördagsfynd

Jaha, då var det lördag och det betyder loppisrunda. Jag precis som hela Göteborg hade tydligen samma tanke för på Smyrna Kyrkans loppis var det knökat. Herregud man fick ju se upp så man inte blev nermejad av alla pensionärer som skulle fynda kläder på halva priset. Hur som helst så blev det några inköp. Inte sådär så att jag sjöng i bilen på väg hem, men jag känner mig ändå nöjd. Framförallt blev vårkänslorna påtagliga när den rosa duken hamnade på köksbordet...


Vad införskaffades då. Jo, en liten fruktbricka med tillhörande kniv med kakelplatta i knalliga färger. Den är ju inte så antik direkt men den var i jättefint skick och prislappen på baksidan antyder att vi snackar 70-tal. Den blir trevlig i uteköket i sommar när det ska skivas päron :-)

Hade jag lämnat kvar den blåa tyska vasen från WG så hade ju det varit tjänstefel. Så den fick ju följa med. Den pryds just nu med rosa ranunklar. Inte helt fel faktiskt.En knallrosa virkad duk för 40 kronor var ju given. Insprationen snodd direkt från en av mina favorit bloggare Skjerstad som har en underbart knallfärgad och glädjefylld inredningsstil. Något man inte kan få för mycket av i mörka januari.Förra veckan hittade jag en jättefin Marimekkostuvbit för 50 kronor. Förvisso inte på loppis men det var ändå ett kap. Det blir köksgardiner som kommer att bli fina ihop med duken. Jag får återkomma med det färdiga resultatet.
Jag köpte även en vit virkad duk, den är stor, 90 cm i diameter, och den kommer att bli toppenfin på Grythyttan-bordet till sommarens kaffekalas. 60 spänn var inget att bråka om.
Det blev ett glasfat på fot också. Ett litet nagg i kanten fanns men det gör inte så mycket. Man måste ju våga använda grejorna och jag är en sån där som är väldigt rädd om skira hela glasprylar. Vi brukar skämta här hemma om att jag borde jobba på ett glasmuseum eftersom jag är så försiktig *läs superklantig*... Men har det redan fått sig en kyss så kan man ju slänga fram det även till vardags. Jag har ju två buspojkar som älskar hallongrottor så det blir ju huggsexa när kaffefaten kommer fram. Och sen lever det rejält farligt efteråt när jag ska diska det. Eller ställa in det i skåpet :-)

Glasfat fyllt med väldoftande tvålar tronar på toaletten.

I morgon blir det nog en snabbis till Bättre Än Nytt och Holmens Marknad. Jag blev väldans sugen på att hitta fler ljuslyktor från Reijmyre. Dessutom så såg jag ett jättfint teak-sideboard på Smyrna som försvann mitt framför näsan på mig. Attans också för det var precis ett sånt jag ville ha. Så jakten fortsätter i morgon.

Ha en riktigt härlig lördagkväll kära bloggläsare!
Kram Maria

4 kommentarer:

Lilladockan sa...

Det blev ju jättefint med den knalliga rosa duken, de vit skålarna och de orange lyktorna! Värsta fina godisfärgerna :D

Skjerstad sa...

Thi hi ;) Du er så søt :) Digger de store hekladukene du har kjøpt! Og den kule fjøla med kniv til .. WOW , hvilket mønster-kikk ! Det blir nydelig med de gardinene på kjøkkenet , gleder meg til å se . Ble også forelsket i den blå hodeskallen på det siste bilde :)

Kos deg i kveld :)
KRAM :)

Maria sa...

Janne, skallen är Kosta Boda och finns säkert att köpa i Norge. Borde kosta runt 300 kronor. Kram!

Randiga Tråden sa...

Köksgardinerna och den översta bilden med tyska vasen och fruktbrickan eller skärbrädan så jätte fina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...