tisdag 24 januari 2012

En riktig fyndvecka!

Jag hittade en Aldo Londi vas billigt i veckan. Det som är extra kul med den är att den har originalprislappen kvar. Den kostade, hör och häpna, hela 7 kronor i inköp en gång i tiden men lite mer än så fick jag allt betala, 30 kronor gick den på :-) Jag samlar egentligen inte sådär intensivt, men springer jag på ett objekt billigt så slår jag till för jag gillar verkligen färgerna och mönstret.Skålen och fatet hade jag sedan tidigare.Den lilla skålen är från Bay.


Igår tog jag en sväng till Smyrna Kyrkans Second Hand. Det var väldigt utplockat i hyllorna men jag hittade till min lycka två fina glaspjäser. Göran Wärff vet jag har gjort ljusstaken för jag har två till hemma sedan tidigare och jag tror att han även ligger bakom den lilla ljuslyktan. 30 kr styck var ett kanonpris!


Ljuslyktan.


Härliga ljusstakar i fönstret, för tillfället utan ljus.


Fint på köksbordet.Ljusstakarna får stå i vardagsrumsfönstret i sällskap med lite andra ljuslyktor av Göran Wärff som står på bordet. Ljusstakarna blir riktigt maffiga och effektfulla på middagsbordet. Sa jag att jag är nöjd med veckans fynd? Jajamänsan.


Ha en riktigt härlig tisdagkväll!
Kram Maria

10 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Dom är bra snygga Londi-grejerna. Jag har nog de två bakre i en låda på vinden, nån gång kommer de fram ska du se :-)

polkadotpeticoat sa...

I love those clear glass works of art...and that blue pottery is coveted!!!

DollybirdRetro sa...

Grattis! Aldo Londi har jag oxå börjat få svårt att låta bli att köpa så fort dom dyker upp på loppis. Jag samlade egentligen inte heller, men det har plötsligt blivit en hel samling trots allt :) Intressant med lite fakta om ljuslyktorna, har nämligen sett många på Myrorna som stått där väldigt länge. Kanske man borde slå till. Från vilken tids era är dom?

trillivippa sa...

Jättefina fynd, särskilt Rimini Blu-vasen! Gillar den serien skarpt! Och ljusstakarna du hade i fönstret var riktigt snygga, har aldrig sett just sådana förut.

Ann-Charlotte sa...

Jättefina fynd, speciellt vasen som har så härliga färger!

Gunilla sa...

Jätte fin serie! Härliga färger!

Cinna sa...

Aldos serie påminner en hel del om en serie W.Germany vaser jag har. Undrar vem som inspirerade vem;)

Lilladockan sa...

grattis! vilka fina fynd! :D roligt att någon lyckas göra fynd :) för min egen del var det väldigt dött på loppisfronten under förra veckan.

La mômes Old fashioned sa...

Jag gillar Rimini blue mer och mer. Har bara en del som jag köpt billigt på loppis, men börjar ångra att jag inte köpt några andra delar som jag sett till vettigt pris. Såklart :)

Anonym sa...

Vilken tur att jag lämnade kvar ljuslyktan och ljusstaken så du kunde fynda ;). Jag stog nämligen och höll i dom men bestämde mej för att lämna dom kvar! Dom är jätte fina! Det blev en lite orrefors lykta för mej istället. Ha det så bra! Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...