måndag 30 januari 2012

Flower Power - helgens fynd del 2

I min serie "Loppisfynd i Stenungsund" har vi nu kommit till del två.

Som jag nämnde i förra inlägget så hittade jag även lite tyska vaser i lördags som fick följa med hem till Göteborg. Min man stönar redan nu över en potentiell flytt om sisådär 25 år, men han tystnade snabbt när jag visade honom lite vaspriser på E-bay, tyska så klart och såna modeller som står där uppe i hyllan. Jag tror sånt kallas kvinnlig list, men om det vet jag inte så värst mycket...

Hur som helst, här kommer några smakprov på helgens utökade pensionsförsäkring :-)
Dessa vaser är tillverkade av tyska Bay, en av de största tyska keramikproducenterna. Bay var kända för sin höga kvalitet, både gällande form, färg och innovativa glasyrer. Storhetstiden var under 60-talet, men sjunkande efterfrågan på vaser gjorde att Bay valde att producera keramik och porslin för köksbruk istället. 1971 upphörde vasproduktionen helt.


Från vänster, 970-25, 260-20, 971-30 och 968-14.


Även om Bay var kända för sin innovativa design och höga kvalitet, så tillverkade man också stora mängder "souvenir-keramik", kitch och serier av lägre kvalitet. Om just dessa vaser tillhör kitchavdelningen kan jag bara spekulera i, men de är oavsett det läckra som tusan.
Just dessa vaser med blommönster är ganska vanlig, jag tycker jag ser dom titt som tätt både på loppisar och på Tradera, dock har jag bara stött på dessa färgställningar men jag vet att de finns i vitt också. De här är några av mina favoriter i samlingen även om värdet kanske inte är så högt. Jag tycker att färgerna och mönstret är så fint och jag har nyligen upptäckt att de blir särskilt läckra i grupp :-) Jag hade bara den stora blå vasen tidigare, de tre andra är nya. Tänk dig de blåa vaserna med rosablommande höstanemoner, det är helt oemotståndligt! De andra får stå med som snygga "hang-arounds".


Denna konstiga svampvas är också från Bay, formgivaren inspirerades av den ryska raketen Soyuz och den är nyligen inköpt. Svampen var efterlängtad och blev ett fint tillskott till samlingen, men mer om denna vackra skapelse en annan gång.Lika som bär. Eller?Nu ska jag gå och damma pensionsförsäkringen...
 Ha en riktigt härlig kväll!
Kram Maria12 kommentarer:

Maria på tid och rum i Årsta sa...

Är också jätteförtjust i den typen av tyska vaser. Trots att jag inte gillar blått förtrollar dina blåa nykomlingar mig :)

Merle, Gisbert & Hannelore sa...

oh i like the vases, very nice :)

lenis sa...

Det är inte alla som har en så snygg pensionsförsäkring och som dessutom behöver dammas :))

La mômes Old fashioned sa...

Superfina. Du har verkligen öga för de där tyska vaserna :)

Allt det gamla goda sa...

fina vaser och så fint arrangerat med liljorna!

Lilladockan sa...

gud så fina! jag kommer nog alltid vara mer av en glas-tjej, men ju mer jag ser av alla fina keramikvaser, desto mer gillar jag dem. men än så länge har jag bara en endaste liten själv. den är nog inget speciellt heller. bara grön och trevlig :)

Gila sa...

Fina vaser...har också några tyska vaser som jag hyser någons sorts hatkärlek till...

trillivippa sa...

Mycket snygga! Jag samlar inte på tyska vaser men har två från just Bay som jag tycker väldigt mycket om!

Cinna sa...

Ja, ska vi sälja våra vaser i USA så är jag nästan miljonär;) men håller med om att man får nöja sig med att det kanske blir en liten pensionsförsäkring! Bay-vaserna är fina och enkla.

Jessica sa...

Ja svampvasen passade ju bättre hos dig än i vår lada =)

Linda sa...

Du med dina loppisvaser... =) Men snygga är de, speciellt när du ställer dem i grupp, det håller jag med om!

Kram!

Anonym sa...

Bay-vaserna med blommönster finns i senapsgult också. Jag är den lyckliga ägaren till två stycken, 260-20 och golvvasen 972-40.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...