fredag 6 januari 2012

Solsken i sinnet

Idag skiner solen på frostnupna gräsmattor och det är en fantastisk vinterdag här i Göteborg. Jag sitter inne, dricker te och är eländigt sjuk i influensan. Tittar ut över trädgården och får bara en sån där vansinneslängtan efter sommaren...

Vad är väl bättre mot en dyngtråkig förkylning än lite härlig sommarinspiration? Så, det är dags att visa upp mina senaste loppisfynd som ska pryda uteplatsen i sommar. Inspirerad av en helt underbar blogg som alltid gör mig så glad, Skjerstad, så ska mitt hem bli en härlig färgexplosion i sommar!

Dessa härliga dukar fyndade jag för en liten liten peng på loppis häromveckan. De är i jättefint skick i olika storlekar och kommer att bli fina både på köksbordet och på uteplatsen. Mums, jag känner redan livsandarna återvända!


Varje sommar firar vi den oerhört kända flaggdagen "Skånska flaggans dag". Anledningen för det är att mitt i förorten till Göteborg så är vi ett helt gäng grannar som är från Skåne. Och med så fantastastiska grannar (även de som är utomsocknes :-)) så tar vi varje tillfälle att träffas så kaffekalas blir det alltid tredje söndagen i juli. Så här såg det ut i somras.

Det ser ut som om alla växter har dött i trädgården  och det beror på telefonen i kameran...

Gissa om mina fina dukar kommar att passa i detta sammanhang! Och på Grythyttanmöbeln... åh så fint!


Rosen blommar inte här......men här!

Vi byggde ett utekök i somras, oj oj vilken fantastisk succé det blev! Det är helt underbart att stå ute och diska och laga mat tillsammans istället för att någon ska stå ensam inne i köket medan Sangrian flödar i solskenet. Denna bild tog vi när vi precis hade blivit klara med bygget. Jag har sytt tyg för hyllan och i sommar ska vi sätta upp ett gammaldags vitrinskåp där jag ska ha fina gamla kaffekoppar och kakfat...
Här kan jag tänka mig några snygga golvvaser som blir fina ihop med blommorna.


Dessa gula ursnygga golvvaser är också nyinförskaffade. De är riktigt stora och kommer bli ruskigt läckra ihop med rosa rosor och knallila Irisar...
Och slutligen, vem blir inte glad när man ser dessa underbara trätofflor? Nu känner jag mig lite gladare och friskare i alla fall!
Kramar Maria
4 kommentarer:

ingrid sa...

Oj vad mysigt du har! Trädgården är ju underbar!
Snart är det utetider igen , Härligt!

Skjerstad sa...

Maria :) Jeg blir glad av å være her inne hos deg ;) Så fine duker du har fått tak i .
Det er så koselig i deres tredgård ( eller hage som vi sier i Norge ) :) Hadde likt å sitte på deres terrasse og drukket en kopp te !

God helg !
klem fra Janne

Helena Högberg sa...

vilken bra ide med ett litet kök ute!Jättehärliga bilder, krya på dig!

Gunilla sa...

Vilka härliga bilder! Man längtar verkligen till lite värme och mycke sol. Jätte fina dukar och vilken trevlig trädgård. Skulle vara bra mysigt med ett utekök!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...