Här får du ett litet inredningstips så här i glöggtider. De ursnygga årgångsflaskorna från Blossa är värda att samla på för de blir underbart fina med ljus i. Ju fler färger desto snyggare!
Och till glöggen, som du nu måste dricka ur för att få loss flaskan, serverar du naturligtvis lussebullar en dag som denna. Självklart ska du baka lussebullar som ingen annan. Fyll med smör, mandelmassa, mörk choklad och russin. Njut!
Finbesök signerat Tilgmans. |
Passar på julbordet men bara om grisen har en apelsin i munnen. Fniss. |
Ju mer stearinkladd ju snyggare. |
Och till glöggen, som du nu måste dricka ur för att få loss flaskan, serverar du naturligtvis lussebullar en dag som denna. Självklart ska du baka lussebullar som ingen annan. Fyll med smör, mandelmassa, mörk choklad och russin. Njut!
Världens snyggaste och bästa köksmaskin. Fat och brickor loppisfyndade. Så klart! |
Saffransdrömmar med extra allt
30 bullar bullar ca 8 min 250 grader
Dessa saffransbullar är de godaste jag någonsin bakat, fyllda med choklad, russin och hemmagjord mandelmassa....
1 sats vetedeg med saffran (jag använder alltid degen från boken Annas Mat).
Smör
Russin
Ca 100 gram hackad 70 % mörk blockchoklad.
Hemmagjord mandelmassa:
200 g sötmandel
1 dl socker
5 msk grädde eller vatten
Mixa sötmandel och socker, tillsätt grädde eller vatten till du får en lagom tjock massa.
Utgå från din bästa vetedeg med saffran. Baka och jäs enligt anvisningarna.
När degen har jäst, kavla ut den till en fyrkantig kaka. Smöra ordentligt och klicka ut mandelmassan så jämt det går. Strö över russin och hackad choklad.
Rulla ihop degen och skär i längden i 2 cm tjocka skivor. Lägg en skiva med snittsidan uppåt i varje form. Låt jäsa ytterligare 10 min på plåten och pensla med uppvispat ägg före gräddning.
Trevlig lucia kära läsare!
1 kommentar:
Mums, de låter hur god som helst!
Kram Linda
Skicka en kommentar