fredag 16 december 2011

Skönheter som ruvar på en hemlighet...

Detta fantastiska glas-set köpte jag för 50 kr. Det är tre rökfärgade skålar i tunnaste glas som passar i varandra. Jag såg ett sådant här set i ett hemma-hos-reportage hos Ingegerd Råman ( i den förträffliga tidskriften Hus &Hem Retro) men tyvärr stod det inte var de var ifrån. Det finns en oval etikett kvar, men den är helt oläslig. Känner du till formgivaren eller tillverkaren så skulle jag bli väldigt glad om du vill kommentera!


Jag serverar salta pinnar i den höga, ostbågar i mellan och chips i den största skålen.


En prydnad i vitrinskåpet.


Ett keramikfat, sannolikt en askkopp från 60-talet, hittade jag på samma ställe som glasskålarna. Fatet är ganska stort i en riktigt härlig gråblå färg på brun botten. Urläckert på soffbordet, i hallen, i badrummet...

Nya fakta har tillkommit och fatet är från Tyskland, efterkrigstid.

50 spänn. Ja tack!

Jag har tyvärr ingen aning om tillverkaren, kanske känner någon igen stämpeln?

Den här helgen har jag planerat att besöka två nya loppisar och jag känner på mig i min vänstra lilltå att jag kommer att göra storslam på fyndfronten. Och de fantastiska loppisfynden ska jag stoppa in i en schysst minivitrin som man köper på guldstället Artilleriet.

Tror att jag önskar mig en sådan här i julklapp.  Det är jag ju värd eller hur kära make?

 Happy hunting my dear readers!3 kommentarer:

Skjerstad sa...

Nei men hei så mye fint du har fått tak i :) Stilig de glasskålene , og ostbågar er det beste snaks !

God helg !
Klem fra Janne

Sandra på designqvist sa...

Hej där! De vackra satsglasen du har längst upp på sidan formgavs av Elsa Söderberg vid Hovmantorps glasbruk. En riktigt fin design!
Hälsningar från Wien! Sandra / www.designqvist.at

Ulla B sa...

Hej! Jag hade ett sådant glas-set en gång i tiden och det var ämnat att servera räkor i. Man "hängde upp" räkorna på kanten av de olika delarna som skulle vara staplade i varandra (som du har på den ena bilden). Det blev då ett vackert "räktorn" att sätta på bordet.

Sen hälsning från Ulla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...